Neverne Bebe...jedan od najboljih bendova na Balkanu, na svojim nastupima, na svojim albumima, opet i iznova samo dokazuju svoj kvalitet, koji vise niko ne moze da ospori.
  
...OVO JE MJESTO ZA SVE FANOVE OVOG BENDA...
 
Ovdje cete ubuduce moci naci sve sto vas zanima u vezi ovog benda- biografije, slike, tekstove pjesama, kompletnu diskografiju...
   

17.12.07

Milan Đurđević – klavir, hammond, synth, vokal

Osnivač, idejni vođa, klavijaturista, vokal, autor muzike i tekstova, aranžer, producent... Prosto rečeno – duša benda.
Rođen u Valjevu, 31. marta 1967. godine, od malih nogu svira klasičnu muziku.Sa 11.godina počeo da svira u valjevskom Domu omladine a već sa 13 – sa Vlajkom – pravi svoj bend i svira autorske kompozicije.Sa grupom ,,Nova zemlja’’ 1983. godine pobeđuje u Zaječaru na prestižnoj gitarijadi, po mišljenju publike i stručnog žirija i snima album ’’Letači’’ koji 1985.godine izlazi za PGP RTB.'’Nova zemlja’’ postaje kultni simfo-rok bend i prvi bend iz Valjeva koji je izdao album.
1984. godine sa Vlajkom prelazi u Beograd i postaje jedan od najtraženijih klavijaturista.Već 1986.godine dobija poziv jednog od najvećih bendova ex YU prostora - grupe ’’Smak’’ - gde provodi 2. godine. Snima album ’’Smak 86’’ i ide na live turneju sa jednim od najboljih bendova u istoriji YU rok muzike.Ostaće zapamćena tadašnja postava ,,Smaka’’ – R.M.Točak – gitara, Zoran Milanović – bas, Kepa Stojanović – bubanj, Boris Aranđelović – vokal i Milan Đurđević – klavijature.Pred kraj 1987. godine odlazi na odsluženje vojnog roka ( tadašnja JNA ) u Ljubljanu.Krajem 1988. godine, po dolasku iz JNA, sa bratom Vlajkom obnavlja ’’Novu zemlju’’.Zbog problema sa izdavanjem novog autorskog materijala i nerazumevanju tadašnjih izdavačkih kuća, bend se okreće u drugom pravcu – ka obradama.Za kratko vreme bend postaje najpoznatiji i najtraženiji na prostoru cele Jugoslavije a kao kruna svega zauvek će se pamtiti gostovanja po Istri, tadašnjem centru kulturnih zbivanja celog regiona.Strani menadžeri odmah su reagovali i ’’Nova zemlja’’ 1989. godinu provodi uglavnom u inostranstvu svirajući po raznim klubovima i diskotekama.Milan je dobijao neverovatne ponude – od toga da bude promoter raznih klavijatura u velikim svetskim lancima prodavnica, pa do poziva nekoliko ozbiljnih producenata da pristupi raznim bendovima na zapadu...Odbija sve ponude zarad autorskih ideja koje su bile i tada vrlo kompleksne i koje su zahtevale dosta strpljenja po pitanju vizije muzike, karijere i realne postavke na tržištu.Kao vođa benda koji je imao ozbiljan kvalitet, Milan se suočio sa velikim bojkotom određenih klanova i muzičkih kritičara, pogotovu iz sfera alternativne muzike.Kao čovek koji je čvrsto verovao u svoje ideje, kreće putem koji je u tom trenutku predstavljao jedino rešenje a to su bili koncerti i nastupi po klubovima širom zemlje i Evrope.
Za kratko vreme ,,Nova zemlja’’ postaje najtraženiji klupski bend u zemlji a Milan klavijaturista sa najvećim brojem fanova i najvećim poštovanjem mladih muzičara.Kao klavijaturista svirao je sešne sa svim viđenijim muzičarima se ex YU prostora.1991. godine, zajedno sa Vlajkom, prelazi u grupu ,,Frenky’’ i snima album ,,Plakao bih al’ nemam s’ kime’’. Već na ’’Mesam-u’’ te godine uzima nagradu za aranžman za pesmu ,,Ljubim a znam’’ ( takođe i 2. mesto po mišljenju publike ) a 1992. godine pobeđuje – takođe na ,,Mesam-u’’ - sa kultnom simfo rok kompozicijom ’’Saga’’ koja je postavila nove standarde srpske pop-art kulture.Početkom 1993.godine sa Vlajkom i bubnjarem Čedom Macurom ( ubrzo im se priključuju gitarista Bane Jelić i, potom, Billy King ) pravi svoj potpuno autorski projekat ’’Neverne bebe’’.Početkom 1994.godine izdaje album ’’Neverne bebe I’’ koji je danas jedan od najtraženijih i najskidanijih albuma od strane mladih muzičara u zemlji.Svira fjužn, etno i klasičnu muziku, priprema ambijentalni solo album u koji je uložio jako mnogo vremena i energije i čija realizacija je pri kraju.Piše filmsku muziku a paralelno učestvuje u stvaranju duhovne muzike, kao eminentni autor, aranžer i producent.
Sarađivao sa raznim umetnicima, kao studijski muzičar svirao na mnogim albumima domaće pop i rok muzike.Po svojoj energiji i perfekcionizmu poznat je i mimo muzičkih krugova – sa bendom je napravio standard od 100 do 140 koncerata godišnje na visokom profesionalnom nivou.
Plus rad u studiju, plus probe.Kao pikanterija se navodi da ne pije i ne puši i da je takav sličan standard uveo i u bend – nema konzumiranja alkohola pre i za vreme koncerta.Životno vrlo kontraverzan, pratile su ga razne afere ali je svojim ogromnim kvalitetom i odnosom prema životu i muzici pokazao da je apsolutno rođen da bi pisao, komponovao i izvodio muziku, uz zahvalnost Bogu na talentu i ljubavi prema estetskim vrednostima umetnosti...
Muzički uzori – Pat Metheny, Pink Floyd, Sergej Rahmanjinov...
Oprema koju trenutno koristi – Yamaha P-80, Yamaha Motif 7, Korg CX 3, Korg Carma, 2 Korga N 364...
''...Život je ono što uspevamo da pronađemo u sebi od talenta koji smo dobili rođenjem...ako sam uspeo da usrećim par ljudi na ovoj planeti sa svojom muzikom, onda moj život apsolutno ima smisla...''- Milan
Iz stvarnosti u iluziju... – knjiga rok tekstova i pesama psihološko ljubavnog sadržaja ( u pripremi )..

Nema komentara: